DACHSER onderscheiden met de Sustainability Excellence Award

Amerikaans onderzoeksinstituut erkent inzet voor duurzaamheid

Tijdens de 12e Global Supply Chain Excellence Summit in Long Beach, Californië (VS), is de internationale logistieke dienstverlener DACHSER onderscheiden met de Sustainability Excellence Award.

Daniel Egenter, General Manager West Coast DACHSER USA, Andre Kranke, Head of Corporate Research & Development bij DACHSER en Nick Vyas, Executive Director, Global Supply Chain Institute van de University of Southern California (USC).
Daniel Egenter, General Manager West Coast DACHSER USA, Andre Kranke, Head of Corporate Research & Development bij DACHSER en Nick Vyas, Executive Director, Global Supply Chain Institute van de University of Southern California (USC).

Op 15 augustus 2024 werd de prijs uitgereikt door het Global Supply Chain Institute van de University of Southern California (USC), een van de belangrijkste logistieke onderzoeksinstellingen in de Verenigde Staten. Nick Vyas, Executive Director, legt uit: "DACHSER heeft door hun uitstekende bedrijfsvoering en voortdurende focus op onderzoek en best practices hun bedrijfsvoering verder verbeterd om duurzaamheid te bevorderen. Deze award illustreert hun leiderschap in de supply chain-industrie. "

De prijs werd in ontvangst genomen door Daniel Egenter, General Manager West Coast, en Andre Kranke, Head of Corporate Research & Development, die verantwoordelijk is voor alle klimaatbeschermingsactiviteiten bij DACHSER.

We zijn erg blij met deze prijs en het benadrukt onze inzet om te blijven werken aan klimaatbescherming - ook al is het een lange weg vol uitdagingen om het doel van netto nul uitstoot van broeikasgassen in de logistiek te bereiken.

Andre Kranke, Head of Corporate Research & Development DACHSER

"Duurzaamheid is een onderwerp dat ook in de Verenigde Staten steeds belangrijker wordt, hoewel Europa hierin zeker vooroploopt. Bij DACHSER bieden we onze Amerikaanse klanten echter al de mogelijkheid om de CO2-uitstoot in lucht- en zeevracht te verminderen door het gebruik van duurzame brandstoffen," zegt Daniel Egenter.

Langetermijnstrategie voor klimaatbescherming

Met een focus op efficiëntie, innovatie en integrale verantwoordelijkheid hanteert DACHSER een langetermijnstrategie voor klimaatbescherming en werkt het samen met klanten en partners aan duurzamere logistiek. De logistieke dienstverlener maakt sinds 2018 gebruik van elektrische voertuigen op batterijen, bijvoorbeeld met het duurzame stadsbezorgingsconcept ‘DACHSER Emission-Free Delivery’. Het wagenpark met alternatieve aandrijfsystemen wordt voortdurend uitgebreid voor zowel korte als lange afstanden. Er rijden nu meer dan 90 emissievrije voertuigen voor DACHSER in Europa.

Daarnaast doet DACHSER onderzoek en test het de complexe interactie en het gebruik van emissievrije technologieën, evenals intelligent elektriciteits- en laadbeheer op e-mobility vestigingen in Malsch, Hamburg en Freiburg.

DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Pascal Schroeder